19-03-21: Subsidie toegekend!

Ik ben heel blij! Dankzij het Fonds Podiumkunsten heb ik vanaf vandaag de middelen om een project te gaan doen dat al langer in mijn hoofd zit: ik ga mensen aanspreken in mijn wijk en vraag ze om twee á drie kernwoorden van het gesprek dat ze net met elkaar hadden. Deze woorden gebruik ik om teksten te maken voor een voorstelling die ik dan weer speel in de wijk, samen met een maker uit een andere kunstdiscipline. Je ziet dus je eigen woorden terug, als in een spiegel, maar dan verbonden met die van andere mensen.

‘Verbinding’ is een kernwoord voor mij in alles wat ik doe. Dankzij verbinding is het ook gelukt om de aanvraag te schrijven. Als ik het alleen had moeten doen was het niet gelukt, dus hierbij veel dank aan Rosalie Fleuren en Adriaan Bruin die me hielpen met mijn aanvraag, en Dorothé Lucassen van Stichting het Wilde Westen voor de samenwerking.

Ik heb nu een goede reden om vreemde mensen aan te spreken op straat, want wetenschappelijk gezien blijkt dat je gelukkig wordt van vreemde mensen aanspreken. En je weet wat ze zeggen over deze tijd: Volg altijd het advies van wetenschappers…

Tijd voor ontmoetingen!

UPDATE MEI: Alex is 62, muzikant en iemand met legendarische levensverhalen. In mijn wijk heb ik inmiddels vele mensen gevraagd naar hun laatste gesprek en ik zal het blijven doen… want het is te leuk. De voorstelling over ontmoetingen ga ik samen met Alex maken. De ontmoetingen tussen Alex en  mij zijn in ieder geval al geslaagd.